De beste geldbesparing tips

De beste geldbesparing tips

28 januari 2019 0 Door Fred

Januari is voor iedereen een lastige maand. De feestdagen zijn net voorbij, en dat betekent allerlei verschillende dingen: een lege portemonnee, een nog legere bankrekening, een aantal extra kilo’s, én – zeer waarschijnlijk – een winterdipje. Rond de feestdagen hebben we gezelligheid en warmte om naar uit te kijken; de straten zijn versierd met leuke kerstverlichting, de lucht met mooi vuurwerk, de hele maand december is een grote viering van het leven om de pijn van het begin van de winter te verzachten. Daarom is januari altijd een enorme tegenvaller – de lichtjes zijn weg, de gezelligheid is weg, en je eerstvolgende ademmoment is waarschijnlijk de zomervakantie. Dan wordt je ineens geconfronteerd met de kou buiten, en het steeds eerder donker worden. Dan wil je al snel comfort gaan zoeken in grote uitgaven, maar dat gaat natuurlijk niet écht helpen. Hoe krijg je je zaken weer op orde? Lees hier de beste tips!

Stel prioriteiten, en hou je daaraan

In de decembermaand heb je waarschijnlijk grotere uitgaven gedaan dan je van plan was. Dit is niet meer dan normaal – cadeaus met te lange levertijd, cadeaus die al gegeven blijken te zijn, dat soort dingen leiden tot last minute plannen, en die zijn nou eenmaal vaak wat duurder. Gelukkig is dit elk jaar opnieuw te verwachten en kun je het enigszins incalculeren. Maar vanwege de feestdagen werk je die maand ook een stuk minder, wat in je loonstrook van Januari dan nog best een tegenvaller kan zijn. Daarom is het belangrijk om in de winter prioriteiten te stellen. Door de kou en heersende virussen ziet niemand er op zijn charmantst uit – het is daarom dus niet nodig om extra geld uit te geven aan je outfits, maar wel aan bijvoorbeeld je gas en warm water. Ook al gaan de stroomtarieven omhoog, warm blijven is het belangrijkst!

Investeer in producten met dubbele functies

Gelukkig zijn er veel gebieden waarop je dan weer kunt multitasken. Een belangrijke winterjas is bijvoorbeeld wél een prioriteit. Maar als je zelf niet zeker weet wat nou echt belangrijk is, is het handigst om op zoek te gaan naar multifunctionele dingen, zodat je eigenlijk altijd twee voor de prijs van een hebt. Stel dat je beste schoenen bijvoorbeeld kapot zijn gegaan in december en je ze vanwege alle cadeaus niet snel kon vervangen. Met een merk zoals ARKK heb je zo de perfecte vervanging, die comfort biedt én leuk staat.