Voor het eerst op wintersport

Voor het eerst op wintersport

7 december 2019 0 Door Fred

Het is December en de kerst komt er dus aan. Voor velen van ons betekent dat gezellige kerstdiners met de familie en vuurwerk afsteken met oud en nieuw. Helaas krijgen we tegenwoordig in Nederland niet heel vaak meer sneeuw en vorst waardoor een witte kerst er waarschijnlijk niet in zit. Natuurlijk mag dit de gezelligheid niet drukken maar het betekent ook dat er mensen zijn die liever ergens heen gaan waar het wel wit is. Elk jaar zijn er vele Nederlanders die op wintersport gaan de Alpen in om daar een week te skiën of snowboarden. Persoonlijk had ik daar erg mazzel in aangezien mijn ouders gek zijn op de bergen en ik dus al op vijf jarige leeftijd op ski’s werd gezet.

Maar persoonlijk ken ik ook veel mensen in de twintig die pas op die leeftijd voor het eerste besluiten op wintersport te gaan en te leren skiën. Wanneer je voor het eerst op wintersport gaat kan het natuurlijk best spannend zijn. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal tips om te implementeren wanneer je voor het eerst gaat skiën.

Lessen

Leren skiën is kan in het begin best frustrerend zijn. Maar als je de hele dag hard je best doet is de basis best in een week te leren. Een goede manier om te leren skiën of snowboarden is om lessen te nemen. Op deze manier kun je het een stuk sneller leren dan als je het zelf moet uitvogelen. Er zijn in de Alpenlanden waar mensen vaak wintersporten, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland vaak vele uitstekende Engelssprekende leraren beschikbaar. Door een week te lessen kun je heel gemakkelijk uitstekend leren skiën. Wanneer je eenmaal op wintersport bent gegaan is het verstandig om jaarlijks te blijven gaan. Skiën verleer je niet maar zeker na de eerste weken zul je wel weer moeten opfrissen. Het is ook slim om af en toe in een skihal te gaan skiën.

Veiligheid

De bergen zijn ongelofelijk mooi maar het is ook nog altijd wilde natuur en het kan gevaarlijk zijn. Ga daarom niet van de pistes af en draag ook beschermende kleding. Wanneer je gaat skiën is het belangrijk om een helm te dragen. Ski rustig en leer ook de pisteregels en etiquette. Zo heeft de persoon voor je altijd voorrang en mag je mensen niet afsnijden.

Feesten

Bij een goede wintersportvakantie horen natuurlijk ook de feestjes na het skiën. En alhoewel hier niets mis mee is houdt er wel rekening mee dat skiën een sport is. Je wilt natuurlijk niet elke dag brak op de piste staan. Daarnaast mag je ook absoluut niet met alcohol gaan skiën want dit is zeer onveilig. Als je elke dag dronken bent op de wintersport dan is er mogelijk sprake van een alcoholprobleem. Vraag hulp bij de verslavingszorg!