Stroom besparen en luxeleven

Stroom besparen en luxeleven

28 oktober 2019 0 Door Fred

We proberen natuurlijk allemaal duurzaam en zuinig te leven. We doen dit zowel voor het klimaat als voor onze eigen portemonnee. Natuurlijk willen hiermee niet uit de hand lopen. Als we proberen om stroom te besparen en duurzaam te leven maar daarmee ons eigen welzijn te veel naar beneden brengen is het, het niet waard. Tegelijkertijd geloven wij zelfs dat je best luxe en duurzaam kunt leven. In dit artikel bespreken we de beste manieren om stroom te besparen en duurzaam te leven terwijl we geen greintje luxe inleveren.

Lekker hottubben

Veel mensen denken misschien dat hottubs het ultieme voorbeeld zijn van stroom en waterverspilling. Ze zouden een overbodige luxe zijn. Maar niks is minder waar. Buiten dat niks fijner is dan in een hete hottub zitten en een drankje drinken heeft het ook vele gezondheidsvoordelen. Een hottub vermindert stress, verbetert de slaap, is goed voor spieren na het sporten en kan ook nog eens artritis verbeteren. Het is een fijne en goede luxe die veel toevoegt aan het leven. Dus om de hottub weg te doen om stroom te besparen is volgens ons niet nodig.

Kleine dagelijkse aanpassingen

In plaats daarvan raden wij aan om kleine dagelijkse aanpassingen te maken. Op deze manier merk je weinig van de zuinigere levensstijl maar bespaar je op de lange termijn wel een hoop stroom. Een van de dingen die je bijvoorbeeld kunt doen is om altijd op te letten of alle apparaten wel uitstaan als je ze niet gebruikt. Vele apparaten die niet in gebruik zijn maar wel een stekker in het stopcontact hebben gebruiken nog steeds stroom. Dit is natuurlijk onnodig verbruik.

Vervang je lampen

Dit is natuurlijk een veelbesproken maar desondanks wel een belangrijke en effectieve manier om veel stroom te besparen. Simpelweg door je lampen te vervangen met zuinigere lampen kun je een hoop stroom besparen. Je natuurlijk ook nu en dan kaarsen aansteken. Dit zorgt voor een fijne en romantische sfeer. Wees natuurlijk wel voorzichtig met vuur.

Isolatie

Dit is natuurlijk ook een hele belangrijke en effectieve manier om energie te besparen. Als het koud is in de winter moeten we harder stoken om ons huis warm te houden. Maar als je huis slecht geïsoleerd is dan is maken we veel extra kosten. Daarom kunnen we het beste ervoor kiezen om ons huis goed te isoleren. Dit is dan ook een belangrijk aspect om te controleren wanneer je een nieuw huis gaat kopen.