Alles over CV ketels

Alles over CV ketels

29 november 2018 0 Door Fred

Het is een belangrijk onderdeel van je huis en het wooncomfort waar je opzoek naar bent. Het lijkt een standaard onderdeel, maar de keuze is reuze. Weten wat voor CV ketels er zijn is belangrijk bij het zoeken naar de CV ketel die perfect aansluit bij jouw woonsituatie.

Een nieuwe CV ketel

Waarom zou je kiezen voor een nieuwe CV ketel? Schaf je aan nieuwe aan of ga je een CV ketel huren? Het hoeft niet, maar het checken van hoe oud de CV ketel is die al in het huis zit is erg belangrijk. Het is belangrijk om te weten dat na 12 tot 15 jaar hij aan vervanging toe is. Twijfel je of het nodig is? Denk dan aan de veiligheid. Veiligheid staat boven alles. Als je te lang wacht met het vervangen kunnen er door slijtages rookgaslekkages ontstaan of koolmonoxide vrijkomen. Dit is iets wat je wilt voorkomen. Dit zou natuurlijk onnodig geld kosten. Een oude ketel is over het algemeen sowieso duurder omdat het je gas laat leegslurpen.

Meest gekozen ketels

Zeker als je voor het eerst op jezelf gaat wonen heb je natuurlijk geen idee wat voor keuze ketel nou handig is. Elk jaar zijn er weer verschillende types die op de markt komen en dus populair zijn. Het is zeker handig om je te laten adviseren wat dat betreft. Je wilt toch wel zeker weten dat je de juiste aanschaft. Maar waar laat je je graag op adviseren?

Energiezuinig

Het is voor de hand liggend, maar iedereen wil natuurlijk graag een warm huis, maar ook een maandelijkse energiezuinige rekening. Dit veroorzaak je als je ketel zo min mogelijk aardgas gebruikt. Dit kan voor je gecontroleerd worden door middel van verschillende testen. Elk huis is anders. Het kan dus zo zijn dat jouw huis een lager pitje nodig heeft om de juiste warmte te geven.

Water

Een heerlijk warm bad valt bij vele in de smaak. Maar als je even wilt relaxen moet je bad natuurlijk wel een fijne temperatuur hebben. Ook als je onder de douche staat, sta je niet te wachten op een temperatuur die van warm naar koud springt. Je cv ketel heeft hier ook invloed op. De hoeveelheid, snelheid, stabiliteit en temperatuur van het warme kraanwater moet getest worden. Bij de ene ketel gaat dit sneller dan de ander.

Kwaliteit

Als je eenmaal een cv ketel hebt, wil je er ook een beetje vertrouwen in hebben. Daarom is kwaliteit erg belangrijk om op te letten. Hierbij is het je laten adviseren door professionals ook van belang.